איך לבחור ערכת קפה ומהי ערכת קפה הברגה ?
ערכת קפה היא חלק בלתי נפרד מהנוף הישראלי,עיקר השימוש בה נעשה בשטח לבישול או לשתיית תה או קפה
ניתן לחלק את סוגי הערכות קפה לשלוש קבוצות עיקריות לפי סוג הגזיות :
1.גזיה קלאסית: גזיה חזקה ויציבה שיושבת מעל הבלון.
2.גזיה קומפקטית: גזיה קטנה אשר מתאימה למטיילים שמעוניינים לחסוך במשקל, ולרוכבי אופניים. גזיות אלו יותר עדינות מהגזיות הקלאסיות, אך מטייל שיודע לשמור על הציוד שלו לא צריך לחשוש אלא רק להיות מודע ולשמור על הגזיה בהתאם.
3.גזיה אלפינית: גזיה המחוברת לבלון באמצעות צינור המוליך את הגז, ואינה יושבת מעל הבלון אלא על הקרקע. היתרון המשמעותי הוא שניתן להעמידה כמעט בכל תוואי שטח וכך היא איננה חשופה לרוח. גזיה זו מתאימה בעיקר לתרמילאים ומטיילים אשר מתכננים לשתות ולבשל בשטח.
מדדים לייעודה ולטיבה של גזיה:
1.סוג הלהבה
להבה מרוכזת (רוטופליים) – מדובר בלהבה סיבובית ומרוכזת במיוחד אשר מרתיחה מים במהירות גבוהה. להבה זו אינה מתאימה לבישול, אולם היא פחות רגישה לרוח בהשוואה ללהבה מפוזרת.
להבה מפוזרת: להבה שעוצמתה מפוזרת בצורה רחבה יחסית ומאפשרת שליטה גבוהה יותר בעוצמה. להבה זו מתאימה גם לבישול וגם להרתחת מים לקפה/תה.
2.הספק: המהירות בה הגזיה מסוגלת להרתיח ליטר מים.
3.סוג הבלון: קיימים שני סוגי בלונים עיקריים, הברגה/ניקוב.
בלון ניקוב מכיל 190 גרם של גז בוטן ומבחינה כלכלית מדובר בבלון שמחירו נמוך יותר מבלון הברגה. חשוב לדעת שככל שיורדת כמות הגז בבלון כך יורד הלחץ ולקראת סוף הבלון הגזיה תתקשה לעבוד בהספק האידיאלי שלה. כמו כן, מהרגע שהבלון נוקב אין להפרידו מהגזיה עד גמר הגז שהוא מכיל.
בלון הברגה הינו בלון שסתומי,מכיל 230 או 450 גרם וניתן להפרידו מהגזיה גם אם עדיין נותר גז בבלון. כמו כן, לחץ הגז בבלון נשאר גם כאשר הוא לקראת סופו.
4.מצת: בחלק מהגזיות קיים מצת מובנה. המצת בגזיה מעלה בכמה עשרות שקלים את מחירה. אמנם מדובר באפשרות נוחה, אולם חשוב תמיד צריך להצטייד במצת רגיל/גפרורים.
5.חברות: כיום ישנן מספר חברות מובילות אשר מתמחות בייצור גזיות ושומרות על אמינות ואיכות של המוצר (לדוגמה: KOVEA,GO NATURE, אמגזית )
ערכות קפה הברגה מומלצות הינם :KOVEA TITNUM,ערכת קפה TORANDO HD של GO NATURE
|